Monday, June 15, 2009

~Bercuti di Pulau Perhentian~


Plan yang paling besh sgt bagi aku..
Plan ni cdgn dr Ilmar (abg long) kitorang..
time ni aku rasa bulan 7 tahun 2008..
percutian ni dah lama tapi aku tetap nk cerita gak..
yerla belom ada blog lagi time tu..
Percutian ni amat menyeronokkan.. Pergi sana kitorang gerak naik kereta Qalbi.
Amik masa dlm 5 jam nak smpai terengganu..
Time ni aku rase ilmar yg memandu.. sianla plak.. smpai terengganu tukar bg wan bwk.. cian cian.
smpai terengganu zarip calling member die.. sbb nk tumpang kereta kt rumh die.
rumh kwn die dh dekat ngan pulau perhentian.. alang2 tumpang kereta kt rumah die.
lepas tu, kwn die hntar kitorang ke stesen utama nk ke pulau perhentian..
Sampai sana kitorang jmpe kwn zarip lagi sorang. Yang kwn die ni pengalaman pergi pulau perhentian.. so tak salahla kwn die jd petunjuk untuk bawa kite ke pulau perhentian.
nasib baikla kwn die ni satu kepala heehe.


Kitorang naik boat untuk pergi ke pulau perhentian..
em dalam boat tu la ada salah sorang geng kite tu takut sgt naik boat..
haha kena la phm sape org tu.. mmg die ni jenis gayat orgnye..
atas boat tu jugak kitorang snap pic dan tgk keadaan laut yg begitu jernih.,
yerla 1st time tgk laut yg cantik,warna biru jelas,ikan cantik2..
beshhh sgt!!

kami berlima pergi ke pulau perhentian..


sampai pulau perhentian, masing-masing sibuk nk carik tempat penginapan.
huhu cari tempat penginapan yg paling murah je.. manela kite mampu nk yg mahal2 ni..
emm ape lg dapat tempat menginap sume duk atas katil dan tido..
fuh mmg penat time tu.. dahla panas.. huhu tak tahan2..

kitorang plan pergi pulau perhentian 3 hari 2 malam..
mcm2 aktiviti la kita buat.. snockeling la, main bola sepak pantai, mandi laut, tgkp ikan.
fuh besh besh.. tak rugi pergi situ..
tapi yg tak beshnye time wktu mlm.. dahla mknan kt situ mahal..
dengan rela hati terpksalah kuar duit.. mknan kt sane 2 kali ganda mahal..
lapar punye pasal terpksela..
kt bwh ni aku dh upload pic time kt pulau perhentian

Setelah puas pergi ke pulau perhentian, kami pun beredar pulang dr pulau itu.
turun dr boat, kitorang ke kuala terengganu utk amik kereta.
yerla kereta ade kt rumah member zarip.. (anak kepada bekas menteri besar terengganu).

yg tengah2 tula member zarip.. tumpang kereta kt rumah die..
lepas dah amik kereta,kitorang plan nk ronda2 terengganu.. alang2kan dh smpai sana..
pergi singgah masjid kristal, beli keropok lekor, singgah sembahyang d masjid terapung.

jadi,percutian ni tak merugikan kitorang.. besh besh n besh..
thanx u all..



No comments:

Post a Comment